torstai 18. huhtikuuta 2013

Vesijuoksu ja oikea tekniikka

Tänään olisi taas tarkoitus lähteä vesijuoksemaan ja kohottamaan kestävyyskuntoa. Kestävyyskunnon lisääminen on ollut yksi isoimmista tavoitteistani, mutta myös hankalin toteuttaa. Juokseminen ei ole oikein ollut juttuni vaikka koiran kanssa reippailla kävelylenkeillä käynkin. En ole kovin innostunut uimisestakaan sillä tekniikat ovat hakusessa, ja en pidä erityisesti vedestä (tai tarkemmin ottaen pään veden alle laittamisesta). Lisäksi muistissa ovat vähän liiankin hyvin koulun uimakoulutunnit, joilta on lähinnä jäänyt mieleen kylmyys ja se, että kaikki roiskivat naamalle vettä. Ei se vesi vieläkään lämpimältä tunnu, mutta reippaalla menolla ei hetken päästä myöskään kylmältä.

Vesijuoksusta olen kuitenkin innostunut, sillä se on tehokasta harjoittelua, mutta samalla miellyttävää. Erikoisempaa rahallista sijoitustakaan ei harrastus vaadi. Olen toistaiseksi käynyt uimassa bikineissä, mutta harkinnassa on uimapuvun ostaminen. Uimalakin kävin ostamassa, niin saan hiukset suojattua kätevästi kloorilta. Oikean vesijuoksuasennon ja tekniikan löytäminen voi viedä hetken aikaa. Vesijuokseminen en hieman hidasta eli kovin nopeasti siinä ei allasta eteenpäin pääse (uimisiin verrattuna), mutta mihin sitä olisi allasta ympäri juostessa kiire. Vesijuoksu toimii hyvin myös palauttavana harjoituksena, ja kun on ollut treenin jälkeen vielä seuraavana päivänä jumissa, on juokseminen auttanut.

 
Vesijuoksutekniikka

Perus vesijuoksuharjoitukseni (20-30 min)

- 5 min lämmittelyä eli perusvesijuoksua ”normi”tahdilla

- 10 min intervalliharjoitukset, erilaisia nopeita juoksupätkiä joko ajasta katsomalla tai tietyn altaanvälin juokseminen niin kovaa kuin lähtee

- 5 min erilaisia tekniikoita, polvet ylös, kantapäät peppuun

- (5 min juokseminen pelkillä jalkavastuksilla)

- 5 min rauhallista perusvesijuoksua

Hyviä vinkkejä treenaukseen löytyy netistä ja muun  muassa Yhteishyvän artikkelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti